de Beer is beschilderd en gebracht naar Berlijn, in mijn volkswagentje mocht hij liggend mee.

de uitleg bij de beer:

Op de beer heb ik vissen, water en golven geschilderd, die verwijzen naar het vele water en het waterleven in Nederland. De twee gezichten die elkaar aankijken staan symbool voor het contact dat de Nederlandse bevolking aangaat met de ander: de ontmoeting tussen mensen. 

Het groene gras is in Nederland terug te vinden in de vele weilanden die om de boerderijen liggen. En natuurlijk zijn bloemen - op beide poten terug te vinden - ook typisch Nederlands. Voor mij staan ze ook voor de hartelijkheid en optimisme.

Op de rug van de beer staat een vlinder, symbool voor de vrijheid en het reislustige dat bij vele Hollanders in het bloed zit. In Nederland is er voor de mens ook de kans en mogelijkheid om tot bloei en groei te komen, zoals de vlinder, de grassprieten en de bloemen dat ook laten zien op de beer. In de schildering is dynamiek en beweging te zien, iets dat voor mij ook bij Nederland hoort.

Met plezier heb ik deze opdracht vervuld. Ik kan me erg vinden in het het idee van de vrolijk beschilderde beren die in eendracht naast elkaar staan en die  namens de kunstenaars een boodschap van vrede en tolerantie uitdragen. En daar zet ik graag mijn talent voor in!