Wauw!

Net terug van een ritje naar de Telpost in Milingen. Ik trof het want Marjorie Slooff, ook een kunstenaar uit Nijmegen zat net aan de waal in het avondzonnetje haar picknick te verorberen. Ja, doe mij ook maar een stokbroodje met brie. Wat een plek!

Deze zomer van 24 juli t/m 1 augustus mag ik er verblijven en werken. De Telpost, een post waar vroeger de tellingen en al het andere van de scheepvaart op het punt waar de Rijn in de Waal overgaat werd bijgehouden. Nu mogen er elf kunstenaars genieten en inspiratie opdoen. Ieder neemt spul mee om mee te werken en laat zich leiden door de plek. Ik was er nu om aangespoeld hout te zoeken. Ik wil er in combinatie met klei, figuren van maken. Voor nu, voor de expositie in Persingen, maar zeker voor de zomer. DIe telpost wordt een thuis voor vele wezens die gaan ontstaan door mijn handen. In de weekenden gaan de deuren open voor bezoek, dus dan mag de dialoog beginnen. En er blijft nog wat van over....van al die ervaringen van de verschillende kunstenaars wordt een catalogus samen gesteld. Twee Gelderlander redacteurs/ schrijvers gaan het voorzien van teksten en uiteraard komen er foto's bij van de werken en de kunstenaars.

Soms tref je het weer als kunstenaar..Wie komt er nu terecht op een telpost? Hopelijk heb ik ook zo lekker weer, lekker de dag buiten struinen, de vele schepen bekijken, van vervoer van tractoren tot oud staal of erts. De waterwegen van Holland..

Voor wie nieuwsgierig is, op de site www.kunstinmillingen.nl kun je doorklikken naar Telpost, van elke kunstenaar die er geweest is kun je er ervaringen lezen en zien.

en nu verder met mijn houtjes, de figuren staan te popelen om tot leven gewekt te worden!